Rálőttek Donald Trumpra, aki megsérült, de túlélte, a merénylőt lelőtték – videó

Megosztás

Alig néhány héttel azután, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnökre több lövést adtak le kampánykörútja során, most ugyanez történt az amerikai elnökjelölttel is. Egy jelenlevőt halálos lövés ért, ám Trump megúszta kisebb sérülésekkel.

Pennsylvaniában, Butlerben tartott választási gyűlést Donald Trump, amikor a beszéde hatodik percében durranásokat lehetett hallani, a volt elnök pedig a füléhez kapott. Trump a pódium mögé bújt, azonnal testőrök és biztonságiak vették körbe. (Forrás: 444.hu és AFP)

Majd felálltak, és mielőtt a biztonságiak gyűrűjében elhagyta a színpadot, Trump a jobb kezét felemelve üzent a híveinek. A konvoja azonnal elhagyta a helyszínt. A volt elnök szóvivője szerint Trump jól van. Később Trump e-mailt küldött a támogatóinak, azzal a szöveggel, hogy „soha nem adom meg magam”.

A Butler megyei kerületi ügyész, Richard A Goldinger megerősítette az Associated Pressnek, hogy az elnököt meglövő támadót lelőtték, és a gyűlés egyik résztvevője is meghalt, egy másik néző pedig súlyos állapotban van (később kiderült, két ember sérült meg súlyosan). A rendőrség merényletkísérletként kezeli az ügyet.

Ezt az FBI pittsburgi területi irodájának vezető különleges ügynöke, Kevin Rojek is megerősítette. A magyar idő szerint vasárnap reggel 6 körül tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, a hatóságok közel vannak a támadó azonosításában, a fegyveresnél nem volt személyi igazolvány, fényképek és DNS alapján próbálják azonosítani. Rojek szerint közel járnak ahhoz, hogy megerősítsék a személyazonosságát, de nevet egyelőre nem közölt. Más fenyegetésről nem tudnak.

Az FBI nyomozó ügynököket, bizonyítékkezelő csoportokat és más személyzetet küldött ki az ország minden részéből – mondta. A CNN elemzése szerint a lövöldöző 120-150 méterre volt Trumptól. Rendőrségi források szerint a támadó egy épület tetején tartózkodott. Az épület a gyűlés helyszínén kívül, de annak közvetlen közelében van.

Shots fired at Trump rally

Secret Service led former President Trump off-stage after shots were fired at his rally in Pennsylvania. #foxnews Subscribe to Fox News! https://bit.ly/2vBUvAS Watch more Fox News Video: http://video.foxnews.com Watch Fox News Channel Live: http://www.foxnewsgo.com/ FOX News Channel (FNC) is a 24-hour all-encompassing news service delivering breaking news as well as political and business news.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek